JavaScript is not enabled in your browser.

Menu

Adviseur functioneel beheer

De gemeente Arnhem richt zich op excellente dienstverlening en bedrijfsvoering, waarbij de digitale transformatie en ondersteuning cruciaal zijn. Dit ondersteunen we met een applicatielandschap dat er voor zorgt dat dienstverlening naar burgers en ondernemers goed en efficiënt plaatsvindt, maar ook om onze medewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden met de juiste functionaliteit. We zijn daarom op zoek naar een ervaren coachende adviseur op het gebied van functioneel beheer. Iets voor jou? Kijk snel verder!

Wat ga je doen?
Als adviseur Functioneel beheer werk je voor een specifiek domein binnen de organisatie. In dit geval voor het sociaal domein. Binnen dit domein draag jij zorg voor goed kwalitatief functioneel beheer van onze applicaties die de dienstverlening en bedrijfsvoering ondersteunen. Op basis van jouw visie op jouw vakgebied weet jij wat er nodig is om een stabiele werkomgeving te hebben ondersteund door de juiste functionaliteiten door goed beheer, gebruikersbeheer en behoeftemanagement. Je houdt je daarom bezig met de samenhang tussen applicaties, informatiesystemen en bedrijfsprocessen binnen het domein. Je hebt daarnaast een verbindende en coördinerende rol. Je werkt actief samen in de driehoek van de gebruikersorganisatie, de informatiemanager en collega adviseurs functioneel beheer. Jij coacht de medewerkers functioneel beheer en bepaalt met hen welke ontwikkelingen prioriteit hebben en welke capaciteit daar op in wordt gezet. Samen met gebruikers, informatiemanager en beheerders inventariseer, vertaal en stem je de operationele wensen en informatiebehoefte af naar de functionaliteiten met de bijbehorende prioriteiten uit de organisatie.

Daarnaast:

Werk je mee in het beheer en zoek je afstemming met andere vakgroepen binnen de ICT afdeling van onze bedrijfsvoering organisatie De Connectie;
Volg je de (organisatie) ontwikkelingen als geen ander en ben je betrokken in (verbeter) processen op het gebied van informatie gestuurd werken, informatieveiligheid en datamanagement;
Organiseer je het domein overleg;
Volg je de IT ontwikkelingen en technieken op het gebied van applicaties en vertaalt de impact hiervan naar het te beheren landschap van applicaties.
Wie zijn wij?
Afdeling informatie is verantwoordelijk voor de tactische en strategische sturing van de informatiehuishouding van de gemeente Arnhem. De afdeling adviseert de directie, het cluster- en programmamanagement, de wijkteams leefomgeving en de verbonden partijen. De afdeling bestaat uit een team van 50 professionals. De gemeente Arnhem kent diverse expertises, zoals privacy & security, informatiemanagement, informatieanalyse en – duiding (met behulp van dashboards, monitoring, onderzoeken), informatie-architectuur en het functioneel beheer van haar bedrijf kritische applicaties.

 
Wat bieden wij jou?
Bij de gemeente Arnhem kun je rekenen op:

 • Een goed bruto maandsalaris in schaal 10, minimaal € 3.558, – tot een maximum van € 5.247, – op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een arbeidsovereenkomst van 12 maanden met de intentie van een vaste baan;
 • 144 wettelijke vakantie-uren en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per kalenderjaar op basis van een 36-urige werkweek;
 • 17,05% financieel keuzebudget van maximaal € 894,- per maand, op basis van een 36-urige werkweek, dat tot je beschikking staat. Dit budget kun je laten uitbetalen of inzetten voor verschillende doelen;
 • Een goed pensioen dat je opbouwt bij het ABP;
 • Een individueel loopbaanbudget van € 500,- per jaar;
 • Persoonlijke ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden dankzij ons aanbod aan opleidingen;
 • Een laptop en een telefoon;
 • Hybride werken: je hebt de vrijheid om thuiswerken en op kantoor werken af te wisselen. Ook vinden we een goede werk en privé balans belangrijk, in overleg maak je afspraken over je werkplek en werktijden.
We hebben ons gehele arbeidsvoorwaardenpakketvoor je op een rij gezet.

Wie zoeken wij?
In deze functie heb je zowel op systemen als in de organisatie zicht op alle lagen per domein. Je komt op veel plekken en dat zorgt ervoor dat je adviseert op verschillende lagen. Dat vraagt om overtuigingskracht, dus het vermogen om ontwikkelingen te doorzien en hiervan op elk niveau de voordelen hiervan kenbaar te maken in de vorm van voorstellen die je doet. Je weet je boodschappen en adviezen helder over te brengen in zowel de technische taal als de vertaling daarvan naar de taal van de doelgroep.

Dit doe je samen met je team. Je weet daarin de juiste prioriteiten te stellen als het gaat om nieuwe functionaliteiten, implementaties en vraagstukken. Daarbij ben je gericht op samenwerking en realiseer je graag met het team alle resultaten.

Verder vragen wij:
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Meerjarige werkervaring als adviseur functioneel beheer;
 • Je bent bekend met de standaarden op het gebied van BISL, ITIL.
Waar kom je te werken?
Arnhem is met meer dan 167.000 inwoners de 12e gemeente van het land. Een diversiteit aan inwoners maakt de stad tot wat ze is. Arnhem is een gemeente waar de stedelijke dynamiek, de natuurrijke leefomgeving en economische kracht elkaar versterken. Wij kennen een rijke historie en zijn de hoofdstad van de provincie Gelderland. Bij de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 1200 betrokken en bevlogen medewerkers die zich iedere dag inzetten voor de stad, de inwoners, bezoekers, bedrijven en instellingen.

Hoe solliciteer je?
Reageren op deze vacature kan tot en met 7 juli via de sollicitatiebutton. Dit doe je met cv en motivatie. De motivatie mag vorm-vrij, bijvoorbeeld in de vorm van een brief, afbeelding of video. We horen graag wat je motiveert om te reageren op deze vacature. Ook krijgen we graag antwoord op de hieronder beschreven motivatievraag. Uiterlijk 10 juli hoor je over het vervolg, bijvoorbeeld een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken vinden plaats op 12 juli in tussen 09.00 – 17.30 uur.

De motivatievraag:
Motiveren

Kun je een situatie beschrijven over hoe je aan je collega’s advies hebt gegeven om voor een andere aanpak of werkwijze te kiezen. Wat was jouw taak, hoe heb je dit aangepakt en hoe heb je ze gestimuleerd? Wat zou je in het vervolg eventueel anders doen?

Het kan je helpen de vraag te beantwoorden volgens de STARR-methode. Kun je hulp gebruiken bij het opmaken van je motivatie? Bekijk dan onze sollicitatietips via: https://www.werkenvoorarnhem.nl/sollicitatietips/.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over de functie of alvast informeel contact leggen, kun je contact opnemen met Marja Mom, via +31627061894. Voor vragen over de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Fardis Americaan, recruiter, via +31615393619, per whatsapp of per mail (werkenvoor@arnhem.nl).   

Inclusie
Gemeente Arnhem werkt voor en samen met haar inwoners aan een diverse en inclusieve stad: een stad waar iedereen zichzelf mag en kan zijn en ook welkom is. Om dat te realiseren hebben we ook een inclusieve organisatie nodig, waar de samenstelling divers is en niemand wordt uitgesloten. Wij willen talenten met hun verschillen aan ons binden, omdat we ervan overtuigd zijn dat verschillen elkaar versterken. Dat hebben we nodig om die diverse en inclusieve stad te worden. Voel je dus welkom bij Gemeente Arnhem, wie je ook bent of hoe je ook in het leven staat.