Over Dit Evenement

Beste kosmopolieten en members van Agora Network, Graag nodigen we je uit voor ons jaarevent 'Equal Reality' op vrijdag 28 januari vanaf 14:00 uur. We starten met een talkshow middels een livestream o.l.v. TV-presentator en programmamaker Nadia Moussaid. Hoe kijken verschillende experts aan tegen het onderwerp culturele diversiteit en wat zijn hun ervaringen? In een interactief tafelgesprek wisselen wetenschappers, experts en kosmopolieten met elkaar van gedachten. Het belang van een gezonde bedrijfscultuur staat hierin centraal. Ook leren we met 'virtual reality' in de leefwereld en voetsporen van een ander te treden om zo tot meer herkenning en erkenning te komen. Een spoken word artist vat deze middag samen om de gedachtes en emoties te verwoorden met een mix van taal, creativiteit en inspiratie. Na een korte pauze krijgt het programma een vervolg met een masterclass door neurowetenschapper dr. Marcia Goddard over werkvloergedrag. Zij gebruikt haar academische kennis onder andere om bedrijven te helpen een cultuur te creëren waarin iedereen optimaal tot zijn/ haar recht komt.
Deel I programma:
Talkshow ‘Equal Reality’ 14:00 - 15:00 uur

Over de sprekers:

Halleh Ghorashi is een autoriteit op het gebied van Diversiteit en Inclusie.  Ze is kroonlid van de Sociaal Economische Raad en staat bekend om haar vernieuwende combinaties van experimentele kwalitatieve methoden, discoursanalyse en narratieve benaderingen.
 
Jurriaan Omlo promoveerde met zijn onderzoek naar de perspectieven van Marokkaans-Nederlandse jongvolwassenen op integratie en uitsluiting. Hij is eigenaar van onderzoeksbureau Bureau Omlo waar hij samen met anderen diverse studies verrichtte naar racisme en discriminatie. Vorig jaar kwam zijn boek ‘Verzetten, vermijden of veranderen? Reageren op discriminatie en stigmatisering’ uit.

Karlijn van den Berg is hoofd Talent binnen HR binnen ABN AMRO en heeft Diversiteit & Inclusie binnen haar portefeuille. Ook houdt ze zich bezig met leadership en executive aanname.
 
 Karin Lachmising is projectleider binnen Critical Mass waar zij zich met VR inzet om een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving waar ruimte 'aan tafel'is voor elke stem. Hoe is het om in andermans schoenen te staan? Door middel van virtual reality is het mogelijk om inzichten te krijgen in verschillende situaties van sociale uitsluiting. Middels de installatie ‘Met Andere Ogen’ kan zo het gesprek op gang worden gebracht over onderwerpen als racisme, uitsluiting en discriminatie. We krijgen een sneak preview van deze VR experience via Critical Mass.

Atta de Tolk, Spoken Word Artist
Hij is schrijver, woordkunstenaar en verhalenverteller.  Atta de Tolk is een bruggenbouwe pur sang en is het zijn missie om iedereen te inspireren. Atta werkt vanuit de overtuiging dat alles te bereiken is wanneer talent en motivatie elkaar aanvullen. Zijn intense en persoonlijke manier van communiceren brengt gegarandeerd energie teweeg.
 
 
Deel II programma:
Masterclass werkvloergedrag door neurowetenschapper Marcia Goddard

Bruggen slaan tussen de wetenschap en de werkvloer: dat is de missie van neurowetenschapper dr. Marcia Goddard. Een aantal jaar geleden verliet ze de academische wereld met een hoop kennis over werkvloergedrag: hoe creëer je een bedrijfscultuur waarin iedereen optimaal tot zijn of haar recht komt? Deze academische expertise zet ze nu in om organisaties te helpen groeien.
 
Onderwerpen waarover ze adviseert zijn onder andere diversiteit en inclusie, mentale gezondheid, recruitment, performance management en het bouwen van high performing teams. Naast haar consultancywerk, was ze Head of Science & Innovation bij uitzendbureau YoungCapital en Head of People & Culture bij Tony’s Chocolonely. In januari 2022 start ze als Chief Corporate Officer bij The Contentment Foundation, een non-profit die werkt met grote, internationale organisaties aan uitdagingen op het gebied van welzijn, diversiteit & inclusie en mentale gezondheid. 
Aanmelding
De bijeenkomst is op vrijdag 28 januari van 14:00 - 16:30 uur en is in het Nederlands.

Meld je aan door een mail te sturen naar events@agoranetwork.com
We hopen van harte je online te mogen begroeten op 28 januari a.s!