Heb je vragen? Mail ons

Kennissessie De Inclusiemarathon

Online vanuit Allen & Overy
09 December 2021
09:30 - 11:30 uur


Over Dit Evenement

Graag nodigen we onze contactpersonen uit voor deze kennissessie waarin we met elkaar in gesprek gaan over diversiteit en inclusie op de werkvloer en we aan de hand van nieuwe ervaringen en inzichten een vertaalslag kunnen maken met impact. Het is tijd voor actie, tijd om samen aan de slag te gaan en dus neemt Zoë Papaikonomou, D&I onderzoeksjournaliste, ons tijdens deze kennissessie op 9 december as. mee in een 'inclusiemarathon'.
De Inclusiemarathon
Samen met Kauthar Bouchallikt schreef Zoë onlangs het recent verschenen boek De Inclusiemarathon. Want net als bij het lopen van een marathon is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke training je nodig hebt om het gesprek aan te gaan. En dat vraagt om zelfreflectie, balans, flexibiliteit, een realistische opbouw en vooral om uithoudingsvermogen.
 
Voor het boek interviewden de auteurs 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaring in het werkveld van diversiteit en inclusie. Het resultaat is een onthullend werk over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.
 
Wat ga je in deze kennissessie leren?
We starten de sessie met een lezing van Zoë, waarin ze een praktische, ongemakkelijke sprint door de geschiedenis van het diversiteitswerk tot aan het uitdagende heden laat zien.
 
Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van leerzame voorbeelden en aanpakken van de geïnterviewden uit het boek. Dit doen we vanuit verschillende vertrekpunten: de organisatie, manager, maar met name die van de diversiteitsprofessional. 
Over Zoë Papaikonomou
Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze onderzoekt daarbinnen vooral de werking van macht. Zoë is auteur van twee boeken: ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ (2018) en De inclusiemarathon (2021). 
Doel Agora Network
Agora Network wil cultureel divers talent in staat stellen om door te stromen naar de top van het bedrijfsleven. We zijn ervan overtuigd dat meer diversiteit aan de top zorgt voor sterkere en veerkrachtigere organisaties en vinden het belangrijk om hierover met elkaar in gesprek te blijven gaan en van elkaars ervaringen te leren.
 
"Niet één verhaal, maar een rijkdom aan verhalen om zo met elkaar in verbinding te komen".