Heb je vragen? Mail ons

Masterclass 14 Maart 2019 | The Enterpreneurial Mindset

Hoofdkantoor Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap | Rijnstraat 50, 2515XP, Den Haag
14 March 2019
14:45 - 18:00

Over Dit Evenement

‘’Jouw culturele achtergrond is een onuitputtelijke bron van creativiteit’’ Masterclass over ondernemend denken door Chokri Mousaoui
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap opende op 14 maart haar deuren voor weer eens wat anders dan een gewone werkmiddag. Op het programma een masterclass door topondernemer en innovator Chokri Mousaoui. Hij nam ons mee in zijn carrièretijdlijn en stelde vragen die je aan het denken zet. Hoe kan ik in mijn huidige baan ondernemen en hoe kan diversiteit je daarbij helpen? 
Beter tot zijn recht als eigen baas
Chokri zijn carrière begon bij ABN AMRO waar hij en de bank al snel tot de conclusie kwamen dat een rol in loondienst niet bij zijn ambitie paste. Hij bedacht vervolgens iets geniaals: een haalbaarheidsstudie naar een nieuwe methode om de levensduur van zonnepanelen te testen en te voorspellen. Hiermee zorgde hij voor grote impact in de wereld van schone energie. Zowel nationaal als internationaal krijgt hij erkenning, awards en een podium. Chokri: “Ik bleek ongeschikt voor een rol waarbij iemand anders de baas was, dus ging ik zelf aan de slag.” Dat wierp duidelijk zijn vruchten af.

Al doende leert men
Chokri benadert het ondernemerschap als autodidact. Al doende leren van obstakels, uitdagingen en problemen. “Het moeten vlammen op het moment van de waarheid zorgt voor creatieve oplossingen en nieuwe inzichten. Maar besef wel dat dit alleen lukt als je weet waar je over praat.” Recent werd aangekondigd dat Chokri’s bedrijf Eternal Sun door (je raadt het niet) ABN AMRO is overgenomen. Chokri betreed een nieuw vakgebied waar hij zijn strepen opnieuw zal moeten verdienen. Zijn strategie voor de volgende stap in zijn carrière is hetzelfde als zijn advies voor de zaal. “Of je nu manager bent van een afdeling of de nieuwste stagiair: laat je horen, kom goed voorbereid naar meetings en laat keer op keer zien dat jij degene bent met een uitgedacht plan. Geloof mij, vroeg of laat gaan ze je zien als de persoon met het antwoord.“

Waardevolle lessen
Hoe kun je die ondernemende mindset toepassen in jouw situatie? Of je nu eigen baas bent of niet, ondernemen kun je leren. Deze handige tips kunnen jou helpen:

  • Het hebben en kennen van meerdere culturen is een onuitputtelijke bron van creativiteit 
  • Diversiteit is empowerment. Hoe voller jouw gereedschapskist met een verscheidenheid aan inzichten, culture invloeden en frisse ideeën, hoe meer situaties je aankunt.
  • Schik niet als het aankomt op jouw identiteit. Wees authentiek!
  • Niks komt je aanwaaien, dus ga staan waar de wind waait. 
  • Betrek je intimi in jouw reis. 
  • Slim hard werken wordt beloond. Maak elke dag impact. 
  • Wees aardig, benaderbaar, ontvankelijk voor feedback en nieuwsgierig. En durf uit jouw comfort zone te stappen. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris in quam venenatis, dignissim quam vitae, aliquam neque. Integer dictum bibendum pretium. Suspendisse nec felis urna. Nam eleifend in risus sed molestie. Proin semper blandit magna at pellentesque. Cras ut molestie ex. Aenean eu venenatis est. Proin viverra dui nec est vestibulum, vitae pellentesque velit vestibulum. Integer tincidunt tellus non ligula sodales semper at et urna. Nunc elementum posuere accumsan.


Foto's van dit Evenement