Op maandag 15 oktober 2018 is Agora Network door voorzitter Terence Guiamo gerepresenteerd op het negende EU Diversity Charters Forum dat werd gehouden in Praag. Dit jaar heeft de Europese Commissie de handen ineengeslagen met het Tsjechische diversiteitshandvest en staat diversiteitsmanagement op de werkplek centraal. Het jaarlijks terugkerende forum bracht ongeveer 200 diversiteitsexperts vanuit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van de publieke sector vanuit heel Europa bij elkaar. 
Voorzitter Terence Guiamo geeft workshop over diversiteit op werk


Op maandag 15 oktober 2018 is Agora Network door voorzitter Terence Guiamo gerepresenteerd op het negende EU Diversity Charters Forum dat werd gehouden in Praag. Dit jaar heeft de Europese Commissie de handen ineengeslagen met het Tsjechische diversiteitshandvest en staat diversiteitsmanagement op de werkplek centraal. Het jaarlijks terugkerende forum bracht ongeveer 200 diversiteitsexperts vanuit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van de publieke sector vanuit heel Europa bij elkaar. Het thema dit jaar was ‘Diversity in Diverse Europe’. In verschillende sessies werd er gezocht naar oplossingen hoe er kan worden omgegaan met uitdagingen omtrent stereotyperingen, werden best practises gedeeld die te maken hebben met communiceren over normen en waarden en werd de belangrijkheid van storytelling toegelicht.

Terence Guiamo was als voorzitter van Agora Network uitgenodigd om het forum bij te wonen en een workshop te geven. De workshop ‘From exclusion to inclusion’ zoomde in op minderheden op de werkvloer. Dit deed hij in goed gezelschap samen met: Alice Odé - Voorzitter Dutch Diversity Charter, Cinzia Prometti – Senior Corporate Social Responsibility Officer, European Investment Bank en Amber Lingmont Inclusion & Diversity Lead, Accenture Nederland.

Het EU-platform of Diversity Charters is in 2010 opgezet door en met behulp van financiering van de Europese Commissie. Het platform biedt een plek aan de 21 verschillende Diversity Charters uit verschillende landen om ervaringen en goede praktijkvoorbeelden met elkaar te delen en uit te wisselen. Het Nederlandse Diversity Charter is gelanceerd in juli 2015 door Lodewijk Asscher, minister van sociale zaken en werkgelegenheid, met 22 werkgevers uit de publieke en private sector.

Agora Network
Het doel van Agora Network is het verbeteren van de instroom, doorstroom en behoud van cultureel divers talent om zo BV Nederland meer cultureel divers te maken, vooral in de top van de organisaties. Agora Network ondersteunt organisaties om het volledige potentieel van kosmopolieten te benutten door evenementen te organiseren, kennis samen te brengen en hun netwerken te delen. Agora Network bestaat uit dertien leden (ABN AMRO, Achmea, Aegon, Allen & Overy, EY, Gemeente Amsterdam, ING, KPMG, NS, PostNL, PwC, Rabobank, UWV).