Het is 28 november. Een zeer divers publiek stroomt naar binnen bij Aegon, member van het Agora Network, waar het jaarlijks congres met de uitdagende titel Fit For Diversity plaatsvindt. Terwijl aan de andere kant van de zaal de organisatie Energy Up de koptelefoons klaar legt voor ‘de energizer’ van de dag arriveren K1 wereldkampioen, Ernesto Hoost en zevenvoudig wereldkampioen Muay Thai Kickbokser Ilonka Elmont, de keynote sprekers van deze dag. ‘We zijn er om elkaar te inspireren vandaag’ start dagvoorzitter Jörgen Raymann het Agora Network congres. De bokshandschoenen van Ilonka Elmont liggen uitdagend op een tafeltje voorin. Over inspiratie en de dagelijkse fitheid om uitdagingen aan te gaan, daar gaat het op deze bruisende middag over.
De uitdaging aangaan
‘’Diversiteit komt niet vanzelf’. Met deze woorden van CEO Continental Europa van Aegon, Marco Keim, wordt de energieke toon van de middag gezet. ‘Realiseren van diversiteit is het doel en daar moeten alle lagen van de organisatie elkaar voor kunnen aanspreken’. Wie achter die verandering staat zal uit zijn comfortzone moeten stappen. 'Energy up' geeft daar letterlijk invulling aan. Zij brengen het publiek op een speelse manier in beweging om de synergie en verbinding met elkaar op te zoeken. 
 
Volharding en succes
Hoost zorgt voor een verrassende opening met de vertoning van een wedstrijdopname waar hij knock-out wordt geslagen tijdens een gevecht in Japan. Hij bespreekt hoe reflectie op je tegenslagen even belangrijk is als je fitheid, wil je die toppositie bereiken. De formule om dat succes te behalen bestaat dan ook uit een optimale voorbereiding van lichaam en geest: volharding, passie focus en hard werken.  Hij benadrukt de verantwoordelijkheid om je bij elke wedstrijd, hoe vaak je ook slaagt, telkens weer met volle aandacht te richten op je uitdagingen en je doelen. 'Always be prepared’, elke dag opnieuw'.
 
“Ik neem persoonlijke deze lessen mee. Dat is het mooie van vandaag, ik besef dat ik weer meer ruimte moet nemen om op mezelf te reflecteren, die tijd ook voor mezelf en mijn doelen moet nemen"  (reactie van een deelnemer)
 
‘De prepared mind’ is ook de mindset van een team!
Ilonka Elmont hoeft geen bokshandschoenen aan te hebben om duidelijk te maken dat alertheid de basis is om kansen te herkennen en te gaan voor het hoogst mogelijke doel.  ‘Zijn we er klaar voor?’ vraagt ze enthousiast aan het publiek. Het is die gezamenlijke voorbereiding die haar carrière kleurt, een volledig team dat zich voorbereidt, coacht, samenwerkt, aanmoedigt en feedback geeft. ‘Succes is maakbaar’, zegt Elmont vol enthousiasme. Topsport betekent dat je alles in het werk stelt voor een fit en energiek lichaam, en evenzo fitte en energieke geest. Beperkingen kent ze niet, die los je immers op door te groeien. ‘Willen’ alleen is niet voldoende, je moet ook doen!'. 
 
Fit For Diversity
De persoonlijke verhalen van topsporters Ilonka Elmont en Ernesto Hoost inspireren. Zij geven hernieuwde energie om beperkingen te overwinnen en met draagvlak en daadkracht Corporate Nederland nog kleurrijker te maken. Lichamelijke vitaliteit mag daarbij niet onderschat worden. Het geeft je de energie om met de juiste 'mindset' aan de slag te gaan om je doelen te bereiken. 'Laten we proosten op inclusie en diversiteit'! Met deze woorden sluit het team van Agora Network samen met de 250 deelnemers een geslaagd en energiek jaarcongres af. 
 
“Dit congres is ook een persoonlijke 'energizer' voor mij, vooral ook door de diversiteit die ik hier zie”. (reactie deelnemer)

Foto's: 
https://agoranetwork.com/evenementen/agora-network-jaarcongres-2019-fit-for-diversity