JavaScript is not enabled in your browser.

Menu

Onderzoeker integriteit

Functie omschrijving
“Het ministerie van Financiën heeft integriteit hoog in het vaandel staan. Het Onderzoeksbureau Integriteit Financiën (OIF) speelt hierin een belangrijke rol, onder meer door het doen van onderzoek. Wil jij ook deel uitmaken van dit dynamische team met enthousiaste en gedreven collega’s? Bij ons krijg je alle kansen en mogelijkheden om je optimaal te ontwikkelen als onderzoeker. Dit is ook een van mijn drijfveren geweest om als onderzoeker aan de slag te gaan bij het OIF.” Anita Blank, onderzoeker bij het Onderzoeksbureau Integriteit Financiën.
Je komt in een team met sterk gemotiveerde collega’s die met veel plezier met elkaar samenwerken om resultaten te boeken. Jij bent de onderzoeker die het OIF versterkt. Vanuit jouw onafhankelijke positie voer je interne onderzoeken of risicoanalyses rondom integriteitsvraagstukken uit binnen het ministerie van Financiën of bij de uitvoeringsorganisaties van Financiën. Daarvoor voer je overleg met het bevoegde gezag of opdrachtgevers over het onderzoek en de onderzoeksvragen, informeer je hen over de ontwikkelingen in het onderzoek en stel je na afloop van het onderzoek een onderzoeksrapport op.
Het OIF is de centrale plek binnen het Ministerie van Financiën waar (vermoedens van) integriteitschendingen worden gemeld, beoordeeld en onderzocht. Meldingen van integriteitsschendingen worden door ons beoordeeld. Als er feitenonderzoek volgt, doen wij dat, onafhankelijk en professioneel. Het gaat om waarheidsvinding. Wat is er precies gebeurd? Op basis van ons onderzoek wordt door het bevoegd gezag besloten of er (disciplinaire) maatregelen nodig zijn. Dit kan voor medewerkers en organisaties een grote impact hebben. Zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid van informatie zijn daarom van groot belang. Het OIF is onafhankelijk en centraal geplaatst binnen het Ministerie van Financiën in het SG-cluster. Als senior onderzoeker integriteit kom je dan ook op een bijzondere en dynamische plek terecht, waar integriteit hoog in het vaandel staat.
Wil jij mede vormgeven aan de invulling van de onafhankelijke en centrale eenheid binnen het Bureau BVA en word jij de nieuwe collega van Anita? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met (Sivas Erhan senior onderzoeker).

Jouw taken op een rij
 • Je beoordeelt meldingen van mogelijke integriteitsschendingen;
 • Je stelt, eventueel samen met andere adviseurs, op basis van een beoordeling of vooronderzoek, een onderzoeksplan op en draagt zorg voor besluitvorming hierover door het bevoegde gezag;
 • Je voert persoonsgericht feitenonderzoeken uit, o.a. door het afnemen van interviews;
 • Je stelt onderzoeksrapportages op, op grond van de onderzoeksbevindingen;
 • Je bent gesprekspartner voor hr-adviseurs en arbeidsjuristen inzake de afwikkeling van de integriteitschendingen.
 • Je begeleidt en ondersteunt de opdrachtgever bij het beoordelen en in kaart brengen van risico’s op het gebied van integriteit
 • Je bent aanspreekbaar voor medewerkers en leidinggevenden van het ministerie voor advies en assistentie op het gebied van integriteit en betrouwbaarheid.
Functie eisen
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met het doen van onderzoek en waarheidsvinding;
 • Je hebt kennis over wet- en regelgeving in het integriteitswerkveld;
 • Je beschikt over goede analytische vaardigheden en bent in staat om makkelijk verbanden te leggen en processen en materie snel te doorgronden;
 • Je bent voldoende omgevingsbewust en hebt een goed gevoel voor organisatorische verhoudingen;
 • Je bent bereid om voor het werk veel door Nederland te reizen.