JavaScript is not enabled in your browser.

Menu

Adviseur subsidie (m/v/x)

Ben jij gespecialiseerd in het aanvragen en verkrijgen van subsidies? En draai jij je hand niet om voor het schrijven van projectvoorstellen? Laat dan je creativiteit de vrije loop en kom bij ons subsidies voor innovatieprojecten aanvragen! Check de vacaturevideo voor meer informatie. 
 
Dit ga je bij ons doen
Binnen het team Innovatie van de Directie Strategie & Innovatie ben je als adviseur subsidie verantwoordelijk voor het identificeren, aanvragen en beheren van subsidies voor diverse nationale en internationale innovatieprojecten. Dat begint met het schrijven van projectvoorstellen voor innovatiesamenwerkingsprojecten. In jouw rol als adviseur subsidie vorm je in binnen- en buitenland consortia met andere omroepen en gespecialiseerde bedrijven in de mediasector op het gebied van media-aanbod, mediatechnologie, distributie en innovatie.

Zodra subsidies toegekend zijn, ben je de projectmanager die verantwoordelijk is voor het effectief coördineren van activiteiten, het bewaken van deadlines en het waarborgen van de voortgang van projecten.

Bovendien zul je regelmatig rapporteren over de voortgang en resultaten van projecten en deze presenteren aan belanghebbenden, waaronder de raad van bestuur, directie en samenwerkingspartners.

Lees hier een aantal voorbeelden van gegunde subsidies voor pluriform aanbevelen, privacy verzekerde data opslag en Artificial Intelligence Enhancing Video Quality Locally to Limit Internet Traffic Tied to Video Streaming.

Verantwoordelijkheden
 • Identificeren van subsidiemogelijkheden voor (Europese) projecten die aansluiten bij de doelstellingen van de NPO;
 • opstellen van gedetailleerde projectvoorstellen, inclusief budgetten, tijdlijnen en werkplannen;
 • actief zoeken naar potentiële samenwerkingspartners en consortiavormen om gezamenlijke projectvoorstellen in te dienen;
 • leiden van het subsidieaanvraagproces, inclusief het coördineren van de inbreng van verschillende partners en het voldoen aan alle vereisten van de subsidieverstrekkende instanties;
 • uitvoeren van effectief projectmanagement, waarbij je de voortgang bewaakt, risico's identificeert en eventuele knelpunten aanpakt;
 • rapporteren over de voortgang van projecten aan interne en externe belanghebbenden;
 • presenteren van projectresultaten aan stakeholders en het organiseren van disseminatieactiviteiten om de impact van de projecten te vergroten.
Hier herken je jezelf in
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo -niveau, bij voorkeur in een relevant vakgebied zoals mediatechnologie, Europese studies, economie, bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • aantoonbare ervaring met het verwerven van subsidies voor Europese projecten, bij voorkeur binnen verschillende programma's zoals Horizon Europe, Interreg, Erasmus+, etc;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in zowel het Nederlands als het Engels;
 • sterke projectmanagementvaardigheden, met het vermogen om meerdere taken tegelijkertijd te beheren en strakke deadlines te halen;
 • analytisch denkvermogen en probleemoplossend vermogen, met oog voor detail, nauwkeurigheid en culturele verschillen;
 • ervaring met het rapporteren over projectresultaten en het presenteren van bevindingen aan diverse stakeholders.
 • een goed ontwikkeld gevoel voor internationale verhoudingen bij het samenstellen van consortia en het gezamenlijk formuleren van onderzoeksdoelen. Denk hierbij aan o.a. onderzoeksinstellingen, mediapartners en belangenverenigingen.
Onze nieuwe adviseur subsidie kan effectief werken in een multidisciplinair en multicultureel team en heeft een proactieve houding ten opzichte van samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden
 • Iedereen is welkom. Ook als je bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebt en er aanpassingen nodig zijn;
 • bij de NPO werken we hybride en kennen we flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur);
 • wij hebben een NPO Academy dat bijdraagt aan je ontwikkeling, maar ook kun je deelnemen aan andere cursussen en trainingen.
De functie van adviseur subsidie is een vaste baan voor 32 uur. Je krijgt een jaarcontract en het salaris ligt tussen de € 4.354,= en € 7.047,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van adviseur subsidie neem dan contact op met Egon Verharen, teammanager innovatie, via 06 51 80 40 88. Je kunt ook appen of bellen met Jolanda Janssen, recruiter, via 06 23 63 71 31. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur jouw cv en motivatiebrief (t.a.v. Egon Verhagen).

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt tot en met zondag 14 april 2024 solliciteren.

16 april 2024: terugkoppeling sollicitatie

18 april 2024: eerste sollicitatiegesprekken (middag)
22 april 2024: terugkoppeling eerste sollicitatiegesprekken
29 april 2024:tweede sollicitatiegesprekken (ochtend)
29 april 2024: terugkoppeling tweede sollicitatiegesprekken
29 april 2024: aanbod arbeidsvoorwaarden (telefonisch en per email)

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de NPO op deze wijze versterkt.

Acquisitie
Bij de NPO vullen we onze vacatures zelf in. Wel is de NPO regelmatig op zoek naar professionals die de organisatie via inhuur tijdelijk komen versterken. Kijk hier voor meer informatie.