Heb je vragen? Mail ons

Nieuws

Nieuwsberichten

Doe mee aan pilots en vergroot de kansengelijkheid op de arbeidsmarkt
Onze member ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en onderzoeksinstituut TNO zoeken pilotpartners (bedrijven) die in 2020 en 2021 deel willen nemen aan één of meerdere pilots over kansengelijkheid op de arbeidsmarkt. Met deze pilot wordt de impact van beleid dat is gericht op het vergroten van culturele diversiteit gemeten. Lees Meer
MT next leadership 50 2019: "Terence Guiamo (Head of Diversity and Inclusion bij PwC Nederland)"
Onze voorzitter Terence Guiamo is één van de vijftig leiderschaptalenten van de MT Next Leadership 50! Deze lijst wordt jaarlijks opgesteld door MT en bestaat uit mensen die jonger zijn dan 45 jaar, zichtbaar zijn als bestuur en een indrukwekkend CV hebben. 
Lees Meer
Diversiteitsbeleid dat wél werkt? Zo pakken Achmea en PwC dat aan.
Bedrijven weten wel dat ze gebaat zijn bij meer culturele diversiteit, maar de eerste stap zetten vinden ze vaak lastig. Want ja: hoe en waar begin je? Onze members Achmea en PwC zijn op de goede weg en vertellen in dit artikel hoe zij diversiteit en inclusiviteit aanpakken.
Lees Meer
SER adviesrapport 2019 "Diversiteit in de top, tijd voor versnelling"
In de top van het Nederlandse bedrijfsleven werken naar verhouding weinig mensen met een niet-westerse migratieachtergrond en vrouwen. Op verzoek van het kabinet brengt de SER het advies "Diversiteit in de top, tijd voor versnelling" uit over de belemmeringen voor meer diversiteit in de top en mogelijke oplossingsrichtingen. 
Lees Meer
Verslag jaarcongres 2018 - Journey Around The World in Het Spoorwegmuseum
In het Spoorwegmuseum in Utrecht kwamen we 23 november samen tijdens het jaarlijkse Agora Network congres. In deze prachtige locatie vol wagons, perrons en reissouvenirs dompelden we ons onder in een wereld zonder grenzen. Samen met bevlogen sprekers die stuk voor stuk verbinding met anderen over de hele wereld weten te maken. Hoe ze dat doen? Door het kind in jezelf het positieve voorbeeld te laten geven. Dit en veel meer was er te beleven tijdens het Agora Network congres. 
Lees Meer
Embrace the business imperative of diversity
In the business world, as in the natural world, diversity is the key to performance—and to survival. Leaders will need to build a workforce that embodies many perspectives and experiences, but that alone is not enough: they will also have to foster an environment that unlocks the potential of diversity.
Lees Meer
Agora Network spreekt op EU Diversity Charters Forum
Op maandag 15 oktober 2018 is Agora Network door voorzitter Terence Guiamo gerepresenteerd op het negende EU Diversity Charters Forum dat werd gehouden in Praag. Dit jaar heeft de Europese Commissie de handen ineengeslagen met het Tsjechische diversiteitshandvest en staat diversiteitsmanagement op de werkplek centraal. Het jaarlijks terugkerende forum bracht ongeveer 200 diversiteitsexperts vanuit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van de publieke sector vanuit heel Europa bij elkaar. 
Lees Meer

Relevante Onderzoeken

Inclusieve organisaties hanteren 'eerlijkere' algoritmen
Vooringenomenheid in beslissingen die tot stand komen door algoritmes, is geen technologisch probleem, maar zit in de blinde vlekken en vooroordelen die ieder mens heeft. Inclusieve organisaties die verschillende perspectieven hanteren, zijn beter in staat algoritmes te programmeren die gebaseerd zijn op fairness. 
Lees Meer
Meer diversiteit op de werkvloer en in de top? Gewoon een kwestie van doen.
In de top van het Nederlandse bedrijfsleven werken relatief weinig  mensen met een niet-westerse migratieachtergrond en vrouwen. Hoe kunnen we daar verandering in brengen? De Sociaal-Economische Raad adviseert – op verzoek van het kabinet – een breed scala aan oplossingen en maatregelen. 
Lees Meer
Culturele diversiteit aan de top: het is hoogste tijd voor ja zeggen en ja doen
Diversiteit in publieke organisaties en het bedrijfsleven vordert met heel kleine stappen. Vooral in de boardrooms is weinig kleur te bekennen. De Sociaal-Economische Raad (SER) wil nu samen met het bedrijfsleven en de overheid dit proces een duw in de rug geven en brengt tegen de zomer op verzoek van het kabinet een advies uit.

Lees Meer
Delivering through Diversity
Since Why Diversity Matters was published in 2015, we have seen growing awareness of the business case for inclusion and diversity (I&D). Widely cited, the report has influenced I&D policy-setting and transformation efforts by corporations, the public sector, and third-sector organizations worldwide. While social justice, legal compliance, or maintaining industrystandard employee environment protocols is typically the initial impetus behind these efforts, many successful companies regard I&D as a source of competitive advantage, and specifically as a key enabler of growth. 
Lees Meer
Why a culture of equality will boost workplace innovation
A workplace culture of equality is a powerful multiplier of innovation and growth, according to our latest research, conducted to celebrate International Women’s Day 2019. Culture is more effective than just diversity, though there’s a serious disconnect between leadership and employees.
Lees Meer
Studie Diversiteitsbeleid: is diversiteit de sleutel tot succes?
Diversiteit op de werkvloer staat hoog op de agenda bij het Nederlandse bedrijfsleven. Bij meer dan 62 procent is diversiteit een vast onderdeel van het beleid. Bovendien wordt het beleid vaak op het hoogste het niveau bepaald, wat aangeeft hoe serieus ondernemingen het onderwerp nemen. Maar welke concrete maatregelen nemen bedrijven om diversiteit te bevorderen? Welke voordelen verwachten bedrijven van een goed diversiteitsbeleid? En komen die verwachtingen uit? De antwoorden op al deze vragen vindt u in deze studie.

Lees Meer
Te weinig kleur in Nederlandse rechtspraak
Er moeten meer rechters worden aangesteld met een migratieachtergrond. Dat is onderdeel van een plan van coalitiepartij D66, dat het kabinet oproept hiertoe in gesprek te gaan met de rechtspraaksector.


Lees Meer
Marokkaans op de Zuidas: de vrijmibo kan soms knellen
De Zuidas is traditioneel een bolwerk van witte mannen. Stukje bij beetje komt daar verandering in. Deze week: Mohammed Almarini, partner bij Baker McKenzie. 'Ik keek erg op naar de Zuidas.'


Lees Meer
BLACK, FEMALE AND FABULOUS
De advocatuur is nog altijd een bolwerk van witte mannen. Dat is in elk geval de ervaring van een groep jonge, zwarte advocates. Ze hebben elkaar opgezocht en vormen een bescheiden netwerk. 
Lees Meer
Meer diversiteit in de advocatuur: het wil maar niet lukken
De politieke beweging Denk pleit in haar verkiezingsprogramma voor diversiteitsquota bij de overheid en het bedrijfsleven om burgers met een migratieachtergrond meer kansen te geven. De advocatuur bewijst dat een opgelegd quotum misschien wel een noodzakelijk kwaad is om echt iets te veranderen. Al tien jaar wordt geprobeerd om meer advocaten van Turkse en Marokkaanse komaf aan te nemen. Zonder succes.
Lees Meer
Diversity Dividend: Canada's Global Advantage
As a growing number of countries turn inward and shut their doors to immigration and free trade, Canada stands poised to reap the benefits of its successful immigration policies and its diversity. Canada’s diversity ought to be its global advantage and this report shows how to realize this potential and why it is imperative to do so. Drawing on new statistical research, consultations with the business community and stakeholders, and academic literature, this report, co-published with The Pierre Elliott Trudeau Foundation, explores the link between a diverse workforce and economic prosperity.
Lees Meer
Waiter, is that inclusion in my soup? A new recipe to improve business performance
Our hunch was that if organisations failed to get the diversity and inclusion balance right, and to increase their focus on inclusion, then the game-changing potential of this ‘moment in time’ would be lost 
Lees Meer