JavaScript is not enabled in your browser.

Menu

Investering in meer vrouwen én kleur in de top loont

Investering in meer vrouwen én kleur in de top loont
Een werkgever is volgens de Wet Gelijke Beloning verplicht om arbeid van gelijke waarde ook gelijk te belonen. Ongelijke beloning lost zich niet vanzelf op en verdient dus aandacht. Hoe? Daarover vertelde Saniye Çelic, Lector Diversiteit en Inclusie aan de Hogeschool Leiden, in de kennissessie ‘Versneld naar Gelijke Beloning’. 

De effecten van gelijke beloning hebben impact op verschillende lagen binnen de organisatie. Onderzoek wijst uit: hoe meer (gender)diversiteit er is in de top, hoe kleiner de ongelijkheid op de arbeidsmarkt en indirect ook de loonkloof zijn. Daarom loont het om te investeren in meer vrouwen én kleur in de top. 

'Aan meerdere knoppen draaien'
We zijn de sessie gestart met een visie op de huidige stand van zaken. Hierin hebben we ook kunnen reflecteren op de situatie en eventuele blinde vlekken die er nu zijn binnen de eigen organisatie. Van daaruit hebben de wetenschappelijke weg richting de urgentie van meer (gender)diversiteit op de werkvloer bewandeld. Vervolgens hebben we de manieren besproken om tot meer gelijkheid te komen. Want er is nooit slechts één oplossing. Of zoals Saniye Çelic het verwoordde: “Je moet aan meerdere knoppen draaien om uiteindelijk stappen te kunnen zetten.” 

Wil je doorlezen over de Wet Gelijke Beloning? Ga dan naar https://mensenrechten.nl/nl/subpage/gelijk-belonen. Hier vind je tevens nog een aantal concrete tips om naar gelijke beloning toe te werken. Maar ook, zoals Saniye Çelic verwoordde in haar kennissessie: “Er bestaat geen silver bullet. Het is de kunst om continu op zoek te gaan naar jouw context en hier te kijken aan welke knoppen je kunt draaien.”