JavaScript is not enabled in your browser.

Menu

Trainen om impact te kunnen maken met 'De Inclusiemarathon'

Trainen om impact te kunnen maken met 'De Inclusiemarathon'
Het is tijd om in actie te komen op het gebied van diversiteit en inclusie op de werkvloer. En dus nam Zoë Papaikonomou, D&I onderzoeksjournaliste, ons tijdens deze kennissessie mee in een 'inclusiemarathon'. Hierin gingen aan de hand van nieuwe ervaringen en inzichten met elkaar in gesprek om zo een vertaalslag kunnen maken met impact.

Samen met Kauthar Bouchallikt schreef Zoë onlangs het recent verschenen boek De Inclusiemarathon. Want net als bij het lopen van een marathon is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke training je nodig hebt om het gesprek aan te gaan. En dat vraagt om zelfreflectie, balans, flexibiliteit, een realistische opbouw en vooral om uithoudingsvermogen.

Voor het boek interviewden de auteurs 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaring in het werkveld van diversiteit en inclusie. Het resultaat is een onthullend werk over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.

Wat hebben we geleerd? 
We zijn de sessie gestart een lezing van Zoë, waarin ze een praktische, ongemakkelijke sprint door de geschiedenis van het diversiteitswerk tot aan het uitdagende heden laat zien. Vervolgens gingen we met elkaar in gesprek aan de hand van leerzame voorbeelden en aanpakken van de geïnterviewden uit het boek. Dit deden we vanuit verschillende vertrekpunten: de organisatie, manager, maar met name die van de diversiteitsprofessional.