JavaScript is not enabled in your browser.

Menu

Waarom je persoonlijke waarden je kracht geven

Waarom je persoonlijke waarden je kracht geven
Je authentieke zelf kunnen zijn: het klinkt voor de hand liggend, maar kan voor jou als werkgever of werkzoekende uitdagingen vormen. Toch is het belangrijk om vast te houden aan je eigen persoonlijke waarden, omdat ze je in elke situatie kracht kunnen geven. In deze masterclass, gehost door Deloitte, deelden verschillende talenten hun persoonlijke ervaringen.

Tijdens de masterclass deelden Leon Pieters en Mohamed Bouker hun persoonlijke ervaringen op het gebied van authenticiteit. Samen werken zij al meer dan vijftig jaar op de Zuidas. Ook CEO van Deloitte, Hans Honig, deelde in de introductie zijn verhaal en motivatie om zich iedere dag in te blijven zetten voor diversiteit en inclusie binnen de organisatie. Want, naast dat “het simpelweg het juiste is om te doen” is hij ervan overtuigd dat culturele diversiteit en goed inclusief leiderschap uiteindelijk de drijvende krachten vormen achter succes. 

Adviezen
Over hoe je in een soms uitdagende werkomgeving toch je authentieke zelf kunt blijven, gaven Leon Pieters en Mohamed Bouker interessante adviezen. Een selectie: 

1. Zoek goede sponsors; mensen die muren voor je willen doorbreken en je helpen om jezelf te kunnen zijn. Dat is altijd een leidinggevende, nooit je peer. 

2. Ben er bewust van dat ook zelf ook een rolmodel bent voor anderen. Door de keuzes die je maakt om je authentieke zelf te zijn, inspireer je ook anderen. 

3. Open zijn over je achtergrond geeft energie, deze verbergen kan soms zelfs psychische klachten veroorzaken. Wanneer je niet je authentieke zelf kunt zijn, gaat ongeveer 30 procent van je energie naar doen alsof je iemand anders bent.