JavaScript is not enabled in your browser.

Menu

Nieuwe campagnefilm ‘Eye Opener’ van Agora Network laat kracht van cultureel divers talent zien   

Nieuwe campagnefilm ‘Eye Opener’ van Agora Network laat kracht van cultureel divers talent zien   
Amsterdam, 15 mei 2023 – Om de kracht van een inclusieve (werk)omgeving te benadrukken, lanceert Agora Network op 21 mei (Internationale Dag van Culturele Diversiteit van UNESCO) haar nieuwe campagnefilm ‘Eye Opener’. Met als decor het indrukwekkende Rijksmuseum in Amsterdam vertellen verschillende talenten in de korte film over hun dromen en motivaties voor de toekomst. Hiermee vraagt de stichting aandacht voor meer erkenning van cultureel divers talent en de kracht die dit met zich meebrengt voor iedere organisatie.
 
Voorlopers en inspiratoren
Cultureel divers talent is een verrijking voor iedere organisatie. “Elk nieuw tijdperk heeft voorlopers nodig. Inspiratoren die soepel switchen tussen codes. Die een barrière zien als iets dat kan worden doorbroken”, opent Selda Akbal, voorzitter van Agora Network, de video. “Erkenning is essentieel als je als organisatie succesvol divers en inclusief beleid wilt inrichten, maar ook als je streeft naar een inclusieve samenleving als geheel”, aldus Akbal.

Het belang van een inclusieve samenleving
De campagne ‘Eye Opener’ wil Agora Network aandacht vragen voor het belang van een inclusieve samenleving (werkomgeving) waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt. Hiervoor zijn, zoals altijd in de geschiedenis, voorlopers nodig. Deze pioniers moeten sterk in hun schoenen staan, want de stereotypering is hardnekkig, weet zij. “Er is een gebrek aan representatie, waardoor mensen zich vaak niet gehoord en gezien voelen. Dat willen we graag veranderen door cultureel diverse rolmodellen te presenteren op een manier die recht doet aan hun talenten.”