JavaScript is not enabled in your browser.

Menu

Programmamanager (m/v/x)

Wil jij een sleutelrol vervullen in het vormgeven en uitrollen van strategie en innovatieprojecten van de publieke omroep? Ben je een uitblinker in het efficiënt plannen en coördineren van projecten? Kom ons dan als programmamanager versterken. 
 
Dit ga je bij ons doen
Als programmamanager vervul je een belangrijke rol in de ontwikkeling, implementatie en voortgang van projecten op het gebied van strategie en innovatie binnen de publieke omroep. Je coördineert de strategieontwikkeling en opstart van vernieuwende projecten, monitort de voortgang en rapporteert hier duidelijk over. Je weet bestaande processen te optimaliseren en draagt actief bij aan het vormgeven en implementeren van een gestructureerde project- aanpak. Dit doe je in nauwe samenwerking met de project- en portfoliomanagers van andere directies binnen de NPO.

Een greep uit je werkzaamheden:  
 • Planning en coördinatie: Je werkt nauw samen met ons team en stakeholders om strategische plannen te definiëren en het innovatieprogramma te coördineren. Je stelt projectplannen op, bepaalt de tijdslijnen en brengt de benodigde middelen en afstemming tussen betrokken partijen in kaart.
 • Ontwikkeling project en programmawerking: Je speelt een leidende rol in het opzetten van een effectieve project en programmawerking. Dit houdt in dat je processen ontwerpt en implementeert die onze projectmatige aanpak professionaliseren; van ideevorming tot uitvoering.
 • Communicatie en samenwerking: Je zorgt voor heldere communicatielijnen tussen alle stakeholders en bevordert de samenwerking binnen en tussen teams. Je fungeert daarbij als centraal aanspreekpunt voor projectmatige vragen en ondersteuning en draagt actief bij aan het opbouwen van een efficiënte projectcultuur.
 • Analyse en rapportage: Je bent in staat complexe informatie te vertalen naar begrijpelijke inzichten en adviezen. Je speelt een sleutelrol in het monitoren van de projectvoortgang en -resultaten, waarbij je proactief eventuele knelpunten of afwijkingen in de planning identificeert en corrigerende maatregelen voorstelt. 
Hier herken je jezelf in
Je bent als programmanager een strategisch denker met een pragmatische insteek. Je hebt ervaring met project- en/of programmamanagement en het opzetten van projectstructuren binnen een dynamische omgeving. Je bent communicatief sterk, analytisch scherp en je beschikt over het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Ervaring binnen de publieke sector of media is een pre. 
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau; 
 • op jouw cv staat een aantal jaar ervaring in een vergelijkbare functie; 
 • je kunt complexe situaties snel overzien en doorgronden;
 • je hebt ervaring met het uitvoeren van complexe analyses en het doen van verbetervoorstellen;
 • je hebt actuele kennis van projectmethoden.  
Dit is het team 
De afdeling Strategie & Innovatie bestaat uit twee teams: het team Strategie & Stakeholdermanagement en het team Innovatie.  

Het team Strategie & Stakeholdermanagement ondersteunt het directieteam met proactieve, hoogwaardige advisering en levert een bijdrage aan een toekomstbestendige positionering en een consistente strategie van de publieke omroep. We werken op basis van data, onderzoek en analyses aan zowel strategievorming als implementatie van de strategie van de publieke omroep. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de belangrijkste strategische relaties. Binnen het team heeft iedere strategisch adviseur een aantal strategische thema’s en specialismen. 

Het team Innovatie faciliteert en stimuleert innovatie binnen de Nederlandse publieke omroep. Het team doet (trend)onderzoek, organiseert kennisuitwisseling, beheert de innovatie-agenda en runt een innovatieprogramma voor en met omroepen en directies van de NPO-organisatie. Hierbij wordt samengewerkt met andere Europese omroepen, mediapartijen en maatschappelijke en culturele instellingen. Binnen het team heeft iedere innovatie-adviseur een aantal innovatieprojecten onder zijn of haar hoede.   

Arbeidsvoorwaarden
 • Iedereen is welkom. Ook als je bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebt en er aanpassingen nodig zijn;
 • bij de NPO werken we hybride en kennen we flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur);
 • wij hebben een NPO Academy dat bijdraagt aan je ontwikkeling, maar ook kun je deelnemen aan andere cursussen en trainingen.
De functie van programmamanager is in eerste instantie voor de duur van een jaar waarna deze geëvalueerd zal worden. De functie wordt voor 36 uur per week ingevuld. Je krijgt een jaarcontract en het salaris ligt tussen de € 3.651 ,= en € 5.742,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x.  

Interesse
Wil je meer weten over de functie van programmamanager neem dan contact op met, Ezra Eeman, directeur Strategie & Innovatie, via Antoinette Smit op 06 25 63 83 77. Je kunt ook appen of bellen met Jolanda Janssen, recruiter, via 06 23 63 71 31. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur dan jouw cv en motivatiebrief (t.a.v. Ezra Eeman). 

Wanneer ontvang je een reactie
Je kunt tot en met zondag 21 april 2024 solliciteren.

23 april 2024: terugkoppeling sollicitatie
24 april 2024: eerste sollicitatiegesprekken
26 april 2024: terugkoppeling eerste sollicitatiegesprekken
01 mei 2024: tweede sollicitatiegesprekken (ochtend)
06 mei 2024: terugkoppeling tweede sollicitatiegesprekken
07 mei 2024: aanbod arbeidsvoorwaarden (telefonisch en per email)

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de NPO op deze wijze versterkt.

Acquisitie
Bij de NPO vullen we onze vacatures zelf in. Wel is de NPO regelmatig op zoek naar professionals die de organisatie via inhuur tijdelijk komen versterken. Kijk hier voor meer informatie.