JavaScript is not enabled in your browser.

Menu

Masterclass Psychologische veiligheid

Om je talent als individu optimaal te benutten en als organisatie tot betere teamprestaties te komen, is het van essentieel belang om te werken aan een veilige werkklimaat. Een omgeving waar alle medewerkers zich psychologisch veilig voelen en vrijelijk met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Zo'n klimaat doet teams floreren en vergt bereidheid tot zelfreflectie. 

Tijdens deze bijeenkomst neemt dr. Marca Goddard, neurowetenschapper, je mee in het verkrijgen van inzichten en vaardigheden om vanuit je authentieke kracht het verschil te maken op de werkvloer.

Na deze sessie heb jij:
  • Jouw kennis vergroot en weet jij te omschrijven wat psychologische veiligheid is, welke vier componenten er zijn en waarom het essentieel is voor het functioneren van teams.

  • De vaardigheden opgedaan om verschillen tussen mensen te identificeren als unieke kwaliteiten, en te oefenen met het bewust vieren van verschillen om kwetsbaarheid te tonen en teamcohesie te stimuleren.

  • Een houding aangenomen gebaseerd op jouw begrip van psychologische veiligheid, een open mindset te hebben als het gaat om veranderingen of interventies om psychologische veiligheid in jouw eigen teams onder de aandacht te brengen.

Dr. Marcia Goddard

Over Dr. Marcia Goddard

Dr. Marcia Goddard is een neurowetenschapper op een missie. Ze verliet de academische wereld een aantal jaar geleden om bruggen te slaan tussen wetenschap en werkvloer. Haar specifieke expertise is werkvloergedrag: hoe creëer je een bedrijfscultuur waarin iedereen optimaal tot zijn of haar recht komt? Veel van haar inzichten komen uit haar onderzoek naar het gedrag en de teamcultuur binnen Formule 1 teams en grote, internationale organisaties.

De afgelopen jaren heeft ze haar neurowetenschappelijke kennis gebruikt om organisaties te helpen groeien. Onderwerpen waarover zij adviseert zijn o.a. diversiteit en inclusie, mentale gezondheid, recruitment, performance management en het bouwen van high performing teams. Naast haar consultancywerk, was zij Head of Science & Innovation bij uitzendbureau YoungCapital en Head of People & Culture bij Tony’s Chocolonely. In januari 2022 is zij gestart als Chief Corporate Officer bij The Contentment Foundation, een non-profit die werkt met grote, internationale organisaties aan uitdagingen op het gebied van welzijn, diversiteit & inclusie en mentale gezondheid.

{{template.Blijf op de hoogte van onze evenementen via onze mailing list}}