Heb je vragen? Mail ons

Diversiteit aan de macht in derde intervisiebijeenkomst Two Way Cross Mentoring programma

Online
17 June 2021
15:00 - 17:00

Over Dit Evenement

Een recruiter kan zich bij de selectie van een kandidaat baseren op schijnbaar objectieve criteria, zoals diploma’s en jaren werkervaring. Toch komen die criteria meestal voort uit ongeschreven regels en onbewuste overtuigingen. Er zijn in zo’n proces meerdere vormen van macht aan het werk. Die dimensies van macht waren het thema van de derde intervisiebijeenkomst van het Agora Network Two-Way Cross Mentoringprogramma afgelopen donderdag.
De sessie werd wederom in goede banen geleid door Pravini Baboeram en Imane Chentouf van expertisecentrum diversiteitsbeleid ECHO.

‘Er is toch gewoon een functieprofiel?’

Al snel werd de complexiteit van het onderwerp in de praktijk duidelijk. Als we zichtbare macht uitdagen, komen namelijk vaak ook andere lagen van macht in beweging. “Er wordt mij weleens gevraagd waarom we diversiteit moeten nastreven. ‘We hebben toch gewoon een functieprofiel?’” of: “We gaan toch voor kwaliteit?”, vertelde een deelnemer. “Ik vind het lastig om daar een antwoord op te geven.” Een vraag over een sollicitatie kan zo leiden tot een discussie over wat eigenlijk onder kwaliteit wordt verstaan. 

Veganistisch pakket, of toch een biertje?

“Als een persoon met zichtbare macht moet je soms extra stappen zetten om diversiteit te bereiken”, concludeerde een andere deelnemer. Dat die inzet ook contraproductief kan werken, blijkt uit een verhaal over iemand die zonder overleg een veganistisch borrelpakket kreeg toegestuurd, terwijl hij best het biertje had gelust dat naar zijn collega’s was gestuurd. “Diversiteit wordt eenvoudiger als je een persoon niet te snel in een hokje plaatst, maar ziet als een individu.” 

Om op een wat informelere manier met elkaar kennis te maken, werd na de bijeenkomst samen digitaal geborreld. Uiteraard had iedereen van tevoren zijn of haar voorkeuren aan mogen geven voor de inhoud van het borrelpakket, dat bij de deelnemers werd bezorgd. 

Two-Way Cross Mentoring Programma

In september vindt de slotbijeenkomst plaats van het het Two-Way Cross Mentoring Programma. In dit programma worden kosmopolieten en inclusief leiders van verschillende organisaties aan elkaar gekoppeld. De deelnemers ondersteunen elkaar in hun loopbaanontwikkeling c.q. in het ontwikkelen van inclusieve leiderschapsvaardigheden. Het expertisecentrum diversiteitsbeleid ECHO voert het programma in opdracht van Agora Network uit. Lees hier meer over Agora Network en het Cross-Mentoringprogramma.