Heb je vragen? Mail ons

Masterclass "Persoonlijke ontwikkeling: Leer onderhandelen"

Online
01 July 2021
10:000 - 11:45

Over Dit Evenement

Masterclass Leer Onderhandelen: ‘Ik verdien meer, en ik kan uitleggen waarom!’
Diversiteit maakt organisaties sterker en veerkrachtiger. Daar hoort ook een gezond belonings- en promotiebeleid bij. Daarom vroeg Agora Network aan Sophie van Gool, oprichter van het bedrijf Salaristijger, op donderdag 1 juli een masterclass te geven over onderhandelen.

Via een livestream vanuit het NS-kantoor op Utrecht Centraal Station werden de deelnemers welkom geheten door Anneke de Vries, Lid Raad van Bestuur bij NS, de host van de dag. Zij zette de deelnemers direct op het juiste spoor: “Zorg goed voor jezelf. Je moet worden gewaardeerd om je talent, en niet om hoe je eruit ziet of wat je geaardheid is.”

Loonkloof dichten

Sophie van Gool was daarna aan zet om de deelnemers de tools te geven om beter te onderhandelen. Van Gool is onder andere bekend van haar column in het Financieele Dagblad en heeft als sociaal ondernemer de missie ‘de loonkloof’ te dichten. Die loonkloof bestaat niet alleen tussen mannen en vrouwen, maar ook op het gebied van culturele diversiteit. Vrouwen verdienen gemiddeld 14 procent minder dan mannen, rekende ze voor. De culturele loonkloof ligt zelfs tussen de 15 en 30 procent. 

Oplossingen

Toch blijkt uit onderzoek dat 75% van de bedrijven gelooft dat er geen sprake is van een loonkloof tussen zijn medewerkers. Slechts 1% kan dat daadwerkelijk bewijzen. Willen we de loonkloof dichten, pleitte Van Gool, dan zullen organisaties eerst onderzoek moeten doen naar hoe het er bij hen voorstaat. Daarnaast moet er meer transparantie komen in het beloningsbeleid; dat begint al in de vacaturetekst. Wat een werknemer verdiende in een vorige functie, zou eigenlijk geen rol meer mogen spelen. Tot slot kunnen vrouwen en mensen met een cultureel diverse achtergrond zelf onderhandelen over een beter salaris of promotie. 

Niets te verliezen

Daar richtte de rest van deze masterclass zich dan ook op. Je hebt meestal niets te verliezen en veel te winnen, benadrukte Van Gool. In 80% van de onderhandelingen krijg je er daadwerkelijk iets bij. Voor wie bang is voor afwijzing had Van Gool een eye-opener: onderhandelen kan je relatie met je werkgever juist verbeteren. De werknemer die voor zichzelf kan opkomen, doet dat waarschijnlijk ook voor de organisatie. De grootste fout die je kunt maken is dus níet onderhandelen.

Vuistregels

De lastige vragen zijn natuurlijk hoe je zo’n gesprek voert en hoeveel je kunt vragen. De vuistregels zijn: bereid je goed voor, zet hoog in en leg altijd uit waarom je iets vraagt. Als je geen nee te horen krijgt, dan heb je te laag ingezet. Onthoud dat je ook kunt onderhandelen over opleiding, vakantiegeld of extra vrije dagen. Zelfs als alle afspraken vast lijken te liggen in een CAO, kun je doorvragen: wie beslist hierover? Heeft dan nooit iemand een verhoging gekregen? “Een nee is niet het einde van de onderhandeling, maar het begin.”

Gedurende de bijeenkomst kwamen er veel vragen over de chat, waaruit bleek dat er aandachtig geluisterd werd. De vragen varieerden van ‘Wat is een geschikt moment om te onderhandelen’, tot ‘Wat doe je als iemand herhaaldelijk om verhoging vraagt, maar het niet verdient’.

Belangrijke slag 

Selda Akbal, bestuurslid Events bij Agora Network, sloot af met de conclusie dat de masterclass een taboe heeft doorbroken. Meer transparantie in beloning is een eerste stap naar het overbruggen van de loonkloof. Door kosmopolieten uit ons netwerk te leren onderhandelen, kunnen zij beter doorstromen naar topposities. Een memorabele reactie op de chat: “Ik ga het doen! Ik verdien meer en ik kan uitleggen waarom.” Daarmee was deze masterclass geslaagd. 

Foto's van dit Evenement